Restaurant Le Cercle des Voyageurs in stadscentrum failliet

© Ivan Put
| Le Cercle des Voyageurs heeft het faillissement aangevraagd.

Het restaurant Le Cercle des Voyageurs, vlakbij Manneken Pis, doet de boeken toe. Door de coronacrisis en de verplichte horecasluiting zien de uitbaters geen andere uitweg meer dan een faillissement aanvragen.

Dat schrijft de krant La Libre maandag. Le Cercle des Voyageurs, gelegen in hartje Brussel, ontving normaal gezien vooral toeristen en werkende pendelaars. De verplichte sluiting van de horeca doet hen nu de das om. Hun cliënteel is niet in de buurt om hen te redden via takeaway.

Het restaurant bevindt zich in het voormalige Hotel de Roest d'Alkemade, een beschermd pand uit de 18de eeuw. Het is de eigenaar van dat pand die het nieuws in La Libre brengt. De uitbaters zelf kon BRUZZ niet bereiken.

'Niet aangepast'

Volgens de eigenaar hebben de herhaalde lockdowns de mokerslag gegeven voor de uitbaters. In de zomermaanden, toen het restaurant weer open mocht, haalden zij volgens La Libre nog niet de helft van hun normale omzet. Ook de conferentiezaal kon het voorbije jaar ook niet meer verhuurd worden aan bedrijven.

"We moeten vaststellen dat de diensten die Le Cercle des Voyageurs aanbood, niet aangepast waren aan deze crisis", zegt de eigenaar in La Libre. "Andere zaken halen misschien hun voordeel uit de sanitaire maatregelen, zoals restaurants met een afhaalpunt of een traiteurdienst, maar zij zijn niet in de meerderheid." Hij vreest dat het restaurant zelfs met een nieuwe uitbater niet kan worden voortgezet. "De overnemer zal een project moeten voorstellen dat is aangepast aan de situatie. Het concept zal dus moeten evolueren", besluit hij in La Libre. Hij voegt eraan toe dat een overname niet meer voor het einde van het jaar zal gebeuren.

De ondernemingsrechtbank zal het faillissement woensdag officieel uitspreken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?