Rijkste Belg en Anderlechtbestuurslid verhuist naar Zwitserland

© google maps

Alexandre Van Damme, de rijkste Belg en grootste individuele Belgische aandeelhouder van AB InBev, is verhuisd naar Zwitserland. Dat vernamen De Tijd en het Franstalige tijdschrift Médor en wordt bevestigd door officiële documenten van 's mans Luxemburgse vennootschappen. Van Damme is ook bestuurslid bij RSC Anderlecht.

Eind augustus kocht de immer discrete Van Damme (54) een domein van meer dan 21.000 vierkante meter op een steenworp van het Zwitsers dorpje Chéserex, nabij Genève. Maar het gaat om meer dan een vastgoedinvestering, blijkt nu. Meerdere bronnen bevestigen aan De Tijd en Médor dat Van Damme verhuisd is naar het Zwitsers dorp.

Het is niet duidelijk of Van Damme verhuist om fiscale redenen. Wel lijken privacy en een gevoel van onveiligheid een determinerende rol te hebben gespeeld, weet de krant. Dat hij vorig jaar werd gefilmd in de tribunes van RSC Anderlecht zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest.

Desgevraagd heeft de rechterhand van Van Damme, Maximilien de Limbourg, geen commentaar gegeven op het nieuws.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?