Ryanair nuanceert terugschroeven activiteiten op Brussels Airport

© Drewski2112
|

Ryanair heeft dinsdag de bewering van Brussels Airport dat de Ierse lowcostmaatschappij haar activiteiten de jongste maanden heeft teruggeschroefd, genuanceerd. "We hebben vier jaar van sterke groei gekend op Zaventem," zei marketingdirecteur Kenny Jacobs. "Maar het is normaal dat er verschuivingen tussen verschillende luchthavens zijn in termen van capaciteit."

Volgens hem waren er de jongste maanden nu eenmaal veel groeiopportuniteiten voor Ryanair in Duitsland en in Italië. "We moeten dus gericht kiezen waar we extra gaan uitbreiden."

Jacobs verzekerde dat dit niets te maken heeft met mogelijke problemen op de Belgische markt. "We hebben de jongste jaren een ongekende groei gekend in België (Charleroi en Zaventem, red.). We zijn de tweede grootste speler, met een marktaandeel van 27 procent, na Brussels Airlines en voor TuiFly.

De voorbije winter groeide Ryanair in België met 3 procent, klonk het nog. Maar de levering van nieuwe vliegtuigen bepaalt de groei van de capaciteit. De Ierse lowcostmaatschappij kiest voor markten met de meeste groeikansen, zoals Duitsland en Italië.

Binnenkort lanceert Ryanair ook een laagsteprijsgarantie. "Als men eenzelfde vlucht -op dezelfde luchthaven, dezelfde dag en ongeveer hetzelfde tijdsbestek- vindt die goedkoper is, dan betalen we het prijsverschil terug, plus vijf euro extra", kondigde Jacobs dinsdag aan. Het ticket moet dan wel ongeveer twee weken op voorhand zijn geboekt

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?