Sibelga is de netbeheerder voor de distributie van aardgas en elektriciteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

| Sibelga is de netbeheerder voor de distributie van aardgas en elektriciteit in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Sibelga werft 200 medewerkers aan om energietransitie te begeleiden

CD
© BRUZZ
27/04/2023

Sibelga werft dit jaar 200 nieuwe medewerkers aan om de energietransitie te begeleiden. Dat meldt de Brusselse distributienetbeheerder in een persbericht. Het gaat vooral om technische en ICT-profielen om de energiemarkt te digitaliseren.

In 2023 verdubbelt Sibelga het aantal vacatures in technische en ICT-domeinen om tot een honderdtal profielen te komen met een diploma of een getuigschrift. Tegelijkertijd zoekt de onderneming terreinmedewerkers met of zonder ervaring, en gekwalificeerde medewerkers om haar processen te digitaliseren en de gegevens van onder andere de slimme meters, laadpalen en geconnecteerde verlichtingstoestellen te verwerken.

"Bij Sibelga streven we ernaar de Brusselse klanten te begeleiden zodat ze kunnen deelnemen aan een inclusieve energietransitie dankzij vernieuwende oplossingen zoals de elektrische mobiliteit of het energiedelen", zegt Talent Acquisition Manager bij Sibelga Jan de Bruyne. "We willen daarom technische profielen in de vakgebieden elektromechanica en mechanica aantrekken, én informatici en elektronici om de uitdagingen van de digitalisering van de energiemarkt op te nemen.“

Sibelga wil ook de teams van meteropnemers en de klantendienst versterken. Daarnaast is de netbeheerder op zoek naar profielen voor haar financiële, audit- , aankoop- en human resources-activiteiten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni