Sociale onrust bij AG Insurance

© Vakbondsfront AG Insurance via Facebook
| In Berchem en Charleroi zijn stakingen uitgebroken, in Brussel voorlopig nog niet.

Het wordt een woelige week bij verzekeraar AG Insurance. Dat belooft althans vakbondsman Jean-Michel Cappone van de socialistische bediendevakbond BBTK. Maandag legden de werknemers in Berchem en Charleroi het werk al neer, aan de hoofdzetel in Brussel is het voorlopig rustig.

Dinsdag staat er een belangrijk overleg met de directie op de agenda. "Als er dan geen vooruitgang is, stevenen we zeker af op een harder conflict", waarschuwt Cappoen, die gesteund wordt door het vakbondsfront van SETCa/BBTK, CNE en CGSLB/ACLVB.

De vakbonden pikken het niet dat de directie een reeks collectieve arbeidsovereenkomsten heeft afgesloten met enkel steun van de Vlaamse christelijke vakbond LBC. Daarbij werd het sociaal overleg omzeild, stellen de andere bonden.

Volgens enkele vakbonden eist de directie steeds meer flexibiliteit van het personeel en wil ze enkele verworvenheden zoals de hospitalisatieverzekering inkrimpen. De cao's gaan onder meer over een harmonisering van extralegale voordelen binnen het bedrijf en de invoering van glijdende uren.

"We willen dat de debatten over een aantal punten worden heropend. Als er dinsdagmiddag geen vooruitgang is geboekt, dreigen onze acties harder te worden", zegt Cappoen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?