Solidariteitskoelkast Free Go krijgt boete van 300 euro

© Facebookpagina Free Go Woluwe-Saint-Pierre
| De solidariteitskoelkast in Sint-Pieters-Woluwe genaamd Free Go moet een boete betalen van 300 euro.

Free Go, de solidariteitskoelkast in Sint-Pieters-Woluwe, krijgt een boete van 300 euro van het federaal voedselagentschap FAVV. 'Oneerlijk', zegt initiatiefneemster Cécile Vainsel (PS). 

De vrijwilligers achter de solidariteitskoelkast Free Go in Sint-Pieters-Woluwe moeten een boete van 300 euro betalen aan het FAVV. In november vorig jaar kwamen twee agenten van het FAVV langs om de solidariteitskoelkast te controleren. Zo hebben ze toen alle geïnstalleerde koelkasten leeggemaakt en geanalyseerd waaruit bleek dat producten ‘over datum’ bewaard werden. 

Een solidariteitskoelkast biedt gratis voedsel aan, dat niet meer verkocht wordt in de grote supermarkten en winkels. Free Go is een initiatief van vrijwilligers, die voedsel verzamelen om verspilling tegen te gaan en mensen in nood bij te staan.  

'Oneerlijk'

“Het is gewoon oneerlijk,”vertelt initatiefneemster Cécile Vainsel, tevens kandidaat voor de PS bij de nakende verkiezingen. “Na een vorige controle zijn ze teruggekeerd in februari en was alles in orde. En toch durven ze nu een boete te geven.” 

De initiatiefnemers en vrijwilligers kunnen het niet vatten, zegt Céline. "Wij vechten tegen voedverspilling en dan bedankt het FAVV ons op deze manier."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?