Inno staat te koop: vier Brusselse winkels betrokken

Heropening van de vestiging van Galeria Inno in de Nieuwstraat op 8 mei 2020, na de gedwongen coronasluiting Heropening van de vestiging van Galeria Inno in de Nieuwstraat op 8 mei 2020, na de gedwongen coronasluiting
© Belgaimage
| De Inno-winkel in de Nieuwstraat na de eerste coronasluiting in 2020 (archiefbeeld).
© Belgaimage
| De Inno-winkel in de Nieuwstraat na de eerste coronasluiting in 2020 (archiefbeeld).

Het Duitse moederbedrijf boven warenhuisketen Inno wil haar Belgische tak en alle 16 winkels verkopen. Dat schrijven verschillende media deze week. Brussel telt vier Inno’s in de Nieuwstraat, Louizalaan, Ukkel en Sint-Lambrechts-Woluwe.

Het nieuws kwam vorige week naar buiten via de Duitse kranten Der Spiegel en Handelsblatt. Moederbedrijf Galeria Karstadt Kaufhof wil voorlopig echter geen commentaar kwijt.

De Duitse winkelgroep zit al langer in financiële problemen. Ook haar Belgische dochter Inno sukkelde de laatste jaren met verliezen en tijdelijke werkloosheid, maar sloot vorig boekjaar toch winstgevend af. In Duitsland kondigde Galeria deze maand een algemene reorganisatie aan. Ze overweegt daar bijvoorbeeld enkele warenhuizen te verkopen aan de nieuwe keten Aachener. Mogelijk kadert de verkoop van haar Belgische poot in diezelfde herstructurering. De zestien winkels in ons land zouden samen tientallen miljoenen waard zijn.

In ons land zijn meer dan duizend mensen aan de slag bij Inno. Vier van de zestien winkels liggen in Brussel. Het is nog niet duidelijk wanneer de verkoopprocedure opstart en hoeveel jobs bedreigd zijn.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?