Stad Brussel wil met anti-Black Friday lokale producten in de verf zetten

20181122 Black Friday Inno Brussel promo winkelkortingen koppelverkoop 20181122 Black Friday Inno Brussel promo winkelkortingen koppelverkoop
© PhotoNews
| Black Friday in de Inno.
© PhotoNews
| Black Friday in de Inno.

De stad Brussel heeft samen met 29 handelszaken besloten om opnieuw Local Friday te organiseren, een lokale variant op de internationale koopjesdag Black Friday. Local Friday wil een week lang inzetten op lokale producten.

Black Friday is overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar de koopjesdag traditioneel op de vrijdag na Thanksgiving Day valt. Voor handelaars luiden Black Friday en Cyber Monday, de maandag na Black Friday die in het teken staat van online deals, het eindejaarsseizoen in. Black Friday vindt dit jaar plaats op 24 november, maar sommige spelers, zoals bol, bieden een Black Friday Week aan.

In Brussel is Local Friday maandag gestart en loopt het door tot en met 26 november. "Local Friday is een steuntje in de rug om onze lokale bedrijven, hun aanbod en hun dynamiek in de kijker te zetten", zegt Fabian Maingain (DéFI), schepen van Economische Zaken van de stad Brussel.

In totaal nemen 29 handelszaken deel, zoals Smell Stories, La Boite à Musique, Boutique Japan, Sauvage Décor en Natacha Cadonici. "Voor ons is Local Friday een manier om te consumeren met een geweten, om te genieten van een menu dat de lokale Brusselse producenten in de kijker zet", legt Adeline Barras van restaurant Entropy uit.

Tijdens de Local Friday-week wordt tevens de eindejaarsverlichting in Brussel aangestoken.

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?