Staking bij Brusselse openbare diensten

© BRUZZ
| Archiefbeeld van een eerdere stakingsactie van de ACOD.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront heeft een stakingsaanzegging ingediend voor donderdag bij de 19 Brusselse gemeentediensten, OCMW's en publieke ziekenhuizen van het Iris-netwerk. Dat melden de bonden woensdag in een persbericht.

Het personeel wordt opgeroepen om het werk neer te leggen en deel te nemen aan een betoging door de straten van Brussel. De actie komt van het gemeenschappelijk vakbondsfront, dat bestaat uit de ACOD, het ACV-Openbare Diensten en de VSOA. Die vakbonden hekelen een te zware werklast voor een "miserabel loon".

De betoging zal van start gaan om 10.00 uur op het Sint-Katelijneplein, maar houdt ook halt aan de kantoren van Open VLD en de PS, en aan het Koningsplein. Daar vergadert de Brusselse regering. De demonstratie kadert in een actieplan dat in september al begon met de overhandiging van een petitie met 10.000 handtekeningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?