Staking in gevangenis Vorst gaat verder

De cipiers van de gevangenis van Vorst staken voort. Dat hebben ze vanmorgen beslist. De cipiers legden dinsdag het werk neer. Ze willen meer walkie-talkies voor hun veiligheid en vragen ook beter levensomstandigheden voor de gedetineerden.

Omdat de situatie binnen de gevangenis van kwaad naar erger evolueert, is de vastberadenheid bij het personeel zeer groot. "Onze veiligheid kan niet meer verzekerd worden," zegt een van de stakende cipiers. "Ze zitten met drie op één cel. Als je daar alleen moet binnengaan, is dat niet veilig."

"We vragen al twaalf jaar deftige condities om te kunnen werken," zegt een andere cipier. "En daar werd nooit positief op geantwoord. Je kan maar goed werken als je rustige en kalme gedetineerden hebt. Een minimum aan hygiëne is hier zelfs niet."

Het personeel wil dat het aantal verplaatsingen van gedetineerden tijdens de maaltijden wordt beperkt. En om de veiligheid van het gevangenispersoneel te garanderen willen de cipiers extra walkie-talkies. Bovendien moet er nu echt werk gemaakt worden van de al zo lang aanslepende overbevolking. En elke gedetineerde moet handdoeken en lakens krijgen.

Door de staking krijgt geen enkele gevangene nog bezoek en heeft de politie de bewaking van de gevangenis overgenomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?