Steeds meer Indiërs en Russen op vakantie in Brussel

© Barbara Dalmazzo Tempel
| De toeristische sector heeft zich helemaal hersteld van het rampjaar 2016.

Toeristen uit de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India en China) vinden steeds vaker de weg naar Brussel. Het toerisme in Brussel heeft zich in het algemeen ook goed hersteld van het rampjaar 2016. In 2017 zakten een vijfde meer toeristen af naar de hoofdstad.

Brussel is steeds meer in trek bij Indische toeristen. Het aantal overnachtingen van Indiërs in Brussel kent een stijging van maar liefst 17 procent.

Ook Russen komen bij ons aan hun trekken. Brussel kreeg ruim 10 procent meer Russische toeristen over de vloer dan vorig jaar.

6,6 miljoen overnachtingen

Het toerisme veert weer op na het rampjaar 2016, toen toeristen Brussel links lieten liggen na de aanslagen. Vorig jaar was het gewest goed voor 6,65 miljoen overnachtingen.

Toch kan en moet het nog beter, staat te lezen in de nieuwe beheersovereenkomst van het Gewest met het agentschap voor toerisme Visit.Brussels. Op termijn moet de kaap van 10 miljoen overnachtingen per jaar gerond worden.

Om dat streefcijfer te halen, wil Visit.Brussels het imago van Brussel opkrikken en ook de andere gemeenten van het gewest in de kijker zetten.

Een trotse minister-president Rudi Vervoort (PS), ook bevoegd voor toerisme, stelde het bilan van vorig jaar voor. Vervoort bejubelt het culturele aanbod van Brussel, dat volgens hem gestalte geeft aan een "Brusselse verbeeldingswereld".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?