Stiptheidsacties Swissport veroorzaken voorlopig weinig hinder

Updated: 02-07-2019 - 09:11

De stiptheidsacties van bagageafhandelaar Swissport veroorzaken dinsdagochtend voorlopig weinig hinder op Brussels Airport. Rond 9 uur waren slechts enkele vluchten vertraagd.

De stiptheidsacties veroorzaakten geen hinder voor vertrekkende en aankomende passagiers, of voor bagageafhandeling, zegt BAC-woordvoerster Pierard. Enkel in het APOC, het zenuwcentrum van waaruit de personeelsplanning wordt opgemaakt, was de actie voelbaar. Dat betekent dat er dus ook geen vertragingen waren door de acties dinsdagochtend.

Directie en vakbonden trachtten maandag een oplossing te vinden voor de onderbemanning bij de bagageafhandelaar. De bediendenvakbonden ACV Puls, ACLVB en BBTK melden maandagavond in een gezamenlijke mededeling dat de onderhandelingen om 20 uur afgesprongen waren en kondigden acties aan tussen 8 en 10 uur dinsdag.

Nieuwe onderhandelingen staan voorlopig niet gepland. "We volgende de situatie tussen directie en vakbonden op de voet", aldus nog Nathalie Pierard van BAC.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?