Telewerk blijft aanbevolen voor federale ambtenaren in Brussel

© Sparrow

Tijdens het laatste overlegcomité werd beslist dat telewerk niet langer aanbevolen is, maar in Brussel geldt die aanbeveling wel nog. Logischerwijs geldt dat dus ook voor de talrijke federale overheidsdiensten in het gewest. Petra De Sutter, minister van Ambtenarenzaken, heeft ter verduidelijking een nieuwe omzendbrief uitgestuurd.

Die omzendbrief bevat aanbevelingen voor de federale overheidsdiensten in Brussel. Zo blijven mondmaskers verplicht in publieke ruimtes.

"Ik besef dat ambtenaren uitkijken naar een gedeeltelijke terugkeer naar kantoor, en het is ook effectief ons voornemen om voor de ambtenarij post-COVID te evolueren naar een optimale balans tussen thuiswerk en aanwezigheid op kantoor", zegt De Sutter. "Helaas laat de epidemiologische situatie, en dan vooral de lage vaccinatiegraad in Brussel, het op dit moment nog niet toe om ook in Brussel verdere versoepelingen door te voeren."

Uit een rondvraag blijkt alvast dat alle overheidsdiensten blijvend maximaal telewerk vooropstellen, alvast tot 30 september 2021, met beperkte mogelijkheden tot vrijwillige en voorwaardelijke terugkeer naar kantoor.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?