Tijdelijk geen sancties voor overtredingen Brusselse geluidsnormen

© PhotoNews
| De luchtverkeerstoren van Skeyes

De Brusselse regering gaat bepaalde overschrijdingen van de geluidsnormen voor luchtvrachtvervoer tijdelijk niet bestraffen. De uitzondering geldt enkel voor vluchten "in het kader van of tijdens het beheer van de coronacrisis".

Het luchtvrachtvervoer staat voor een enorme uitdaging om België en andere landen te bevoorraden met voedsel, farmaceutisch en sanitair materiaal, zegt de Brusselse regering in een persbericht. De luchtvaartmaatschappijen vroegen daarom een versoepeling van een aantal regels.

"Het gewest ziet zich genoodzaakt op te treden om de continuïteit van de bevoorrading van België en Brussel te waarborgen in deze crisis en dit met name voor materiaal waaraan er momenteel wereldwijd een tekort is," klinkt het verder.

"Dit is vandaag de belangrijkste verantwoordelijkheid van alle regeringen, in het bijzonder ten aanzien van de gezondheidswerkers, maar ook ten aanzien van elke burger. Elk uur telt en de nationale en internationale solidariteit moet hoogtij vieren."

De maatregel is tijdelijk, benadrukt de gewestregering, en burgers zullen op de website van Leefmilieu Brussel alle in het Brussels Gewest gedane geluidsmetingen kunnen raadplegen, "met het oog op een maximale transparantie".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?