| Dario en Tom van de start-up MicroFlavours.

Twee Brusselse start-ups genomineerd voor aanmoedigingsprijs

CGG
© BRUZZ
19/02/2019

De Brusselse start-ups MicroFlavours en Spentys maken kans op een Big Squeeze Award, allebei in de categorie 'Student Startup of the Year'. Die awards zetten de meest creatieve, innovatieve en ambitieuze tech start-ups en scale-ups van België in de kijker.

Microflavours, een stadsboerderij uit Molenbeek, en Spentys, uit Elsene, zijn genomineerd voor de prijs van ‘Student Startup Of the Year’ op The Big Squeeze Awards. Die prijzen worden uitgereikt in Anderlecht op 28 februari.

Microgroentjes en 3D-printen

MicroFlavours is een start-up die elke dag verse microgroenten aanbiedt. Dat zijn kleine versies van bekende groenten zoals radijs en rode kool, die geteeld zijn in Brussel. Ze leveren de groenten in een aantal hotels en restaurants in en rond Brussel.

Spentys streeft dan weer naar het invoeren van 3D-technologieën in de zorgomgeving. Zij willen verandering brengen in de orthopedie, door orthopedische hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld gips op maat en in 3D te printen.

Het Brusselse Spentys is met zijn innovatief design in de medische sector kanshebber voor een Big Squeeze Award 2019

| Het Brusselse Spentys is met zijn innovatief design voor de medische sector kanshebber voor een Big Squeeze Award 2019.

Wie ‘Student Startup Of the Year’ wint, krijgt een gsm, twee jaar gratis websitebeheer, kosteloze consultatiemomenten met juryleden en een half jaar een bureau bij BeCentral.

De jury heeft vijf finalisten geselecteerd in vier verschillende categorieën, maar het is aan ons om te beslissen wie wint. Stemmen kan op de website.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Sint-Jans-Molenbeek , Economie , Milieu , Wetenschap

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni