UZ Brussel krijgt vacatures verpleegkundigen niet ingevuld

© tvbrussel
01/07/2008
In het universitair ziekenhuis UZ Brussel zijn vandaag een dertigtal nieuwe verpleegkundigen aan de slag gegaan. Die werden meteen overstelpt met een aantal extraatjes. Ondanks de grote groep starters, zijn nog lang niet alle vacatures ingevuld.

Het UZ Brussel biedt pas afgestudeerden heel wat extralegale voordelen. Daarmee wil het ziekenhuis verpleegkundigen over de streep trekken om voor hun ziekenhuis te kiezen. "Het aanbod is groot genoeg," zegt gedelegeerd bestuurder Marc Noppen. "Mensen die vandaag afstuderen als verpleegkundige kunnen eigenlijk overal aan de slag. Wij bieden hen daarom een pakket aan waarin enerzijds extralegale voordelen zitten zoals kinderopvang en pensioensparen, maar anderzijds ook een kleine financiële verwelkoming omdat ze voor ons ziekenhuis kozen." Die financiële verwelkoming bestaat uit een startpremie van vijfhonderd euro.

Op de eerste werkdag van de nieuwe verpleegkundigen worden ze rondgeleid door het ziekenhuis, hoewel het voor de meesten niet de eerste kennismaking is. Velen deden de voorbije jaren al stage of vakantiewerk in het UZ Brussel. De financiële extra's zijn dus niet de enige reden om voor UZ Brussel te kiezen. "Ik heb in verschillende ziekenhuizen gewerkt maar kies toch voor het UZ omwille van het team, het personeel en de werking van het ziekenhuis," zegt verpleegster Evelyne Vierendeels.

Ondanks de grote groep die nu aangeworven werd, zijn nog lang niet alle vacatures ingevuld. "We zijn inderdaad nog niet uit de problemen," zegt Freddy Jacobs die als coördinator Directie Nursing werkt. "We zijn uiteraard blij dat er nu zo'n grote groep start, maar zelfs als we nu de mensen die hier al werken kunnen behouden, blijven er toch nog een twintigtal vacatures open die ingevuld mogen worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni