Vakbonden en directie Aviapartner hervatten overleg

De vakbondsafgevaardigden en de directie van afhandelaar Aviapartner hebben het overleg vrijdag omstreeks 15.20 uur opnieuw hervat. De vakbonden eisen dat de directie met concrete voorstellen komt. Pas dan willen ze de staking opheffen.

Vrijdag om 10 uur waren de directie van Aviapartner en de vakbonden een eerste keer samengekomen, nadat op donderdag omstreeks 17.30 uur een spontane staking uitbrak. Er werd vrijdagochtend door de directie een antwoord gegeven op een lijst met 33 punten rond onveilig materiaal, de onderbezetting van de werkvloer, het gebrek aan respect voor de werknemers en afspraken die niet nagekomen werden.

De antwoorden die Aviapartner verschafte volstonden niet voor de vakbonden, die pas terug rond tafel wilde zitten wanneer er concrete voorstellen komen. "Zij zien echt het probleem niet en we maken absoluut geen vorderingen", verklaarde Sandra Langenus van vakbond ABVV eerder op de dag.

Op dit moment wordt er door de vakbondsafgevaardigden geluisterd naar de nieuwe voorstellen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?