Vegan taartjeszaak en verpakkingsvrije kruidenier in één in Elsene

© Atrium

In Elsene opent begin 2016 de nieuwe zaak La Grainerie. Dat wordt enerzijds het eerste Brusselse taartenhuis met een volledig veganistisch aanbod, en anderzijds een verpakkingsloze kruidenier. De initiatiefnemers konden daarvoor rekenen op steun van Atrium en het grote publiek.

Gezond en duurzaam eten is hip. Eerder openden vooral in Sint-Gillis al zaken die zich voorstaan op hun gezonde en biologische seizoensproducten (bijvoorbeeld Au Marché Noir en Hinterland).

Niet zover daarvandaan, in de Tenboschstraat in Elsene, opent in de komende maand La Grainerie. Dat moet enerzijds een koffiehuis worden met 100 procent veganistische voedingswaren, anderzijds een verpakkingsloze buurtwinkel.

Een vegan taartenhuis is er nog niet in Brussel, zeggen de initiatiefnemers. In de hoofdsteden van de buurlanden vind je steeds makkelijker zoetigheden zonder gluten, eieren of lactose, maar Brussel hinkt daar volgens hen wat achterop.

Op de menukaart van het café vinden klanten onder meer rauwe cheesecake en mango-kurkuma-smoothies, maar ook chocoladedrank van rauwe cacao en amandelmelk, huisgemaakte mueslirepen en glutenvrije speculoos.

Bamboebestek en stalen rietjes
Anderzijds wordt La Grainerie ook een kruidenier. Die zal droge voeding zonder verpakkingen en naar gewicht verkopen. La Grainerie biedt onder meer ontbijtgranen, pasta, linzen, bloem, noten, gedroogde vruchten, kruiden, thee, olie en azijn aan.

Wie zelf doosjes en containers om zijn aankopen in te stoppen meebrengt, krijgt 5 procent korting. De winkel zal zelf ook katoenen zakken, bamboebestek, stalen rietjes en glazen bokalen verkopen.

De initiatiefnemers van het project werden gesteund door het potje voor innovatieve handelszaken van het gewestelijk ondernemingsagentschap Atrium, en slaagden erin via crowdfundingplatform Kisskissbankbank nog 4.500 euro binnen te halen voor de afwerking van hun zaak. De crowdfundingsactie loopt nog zes dagen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel
BRUZZ Magazine
deze week
  • De gezichten van de Pride
  • Hoe Brussel Huisvesting al 8 jaar (bijna) geen huurtoelages betaalt
  • Gesprek met VUB-kandidaat-rectoren Jan Danckaert en Dirk Devroey
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Moonchild Sanelly: 'Ik hou van seks, en dat wil ik ook uitstralen'
  • Aimée De Jongh: la nouvelle vague néerlandaise de la BD
  • Kunstenfestivaldesarts: Silke Huysmans & Hannes Dereere
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement