Bij brouwerij Cantillon in Anderlecht zijn de eerste krieken van het seizoen toegekomen. Cantillon is de laatste ambachtelijke brouwerij van Geuze en fruitbieren in Brussel. Voor een Kriek van Cantillon zijn dan ook de beste krieken nodig.

Cantillon is de enige Brusselse brouwer die Lambiek nog op spontane wijze laat gisten. De Schaarbeekse krieken geven het bier een zoet-zurig smaakje.

De 4.500 kilogram krieken die uit Sint-Truiden komen, zijn dankzij de warme april- en meimaand extra zoet. De volgende twee maanden zullen de krieken rijpen in de vaten van de brouwerij in de Gheudestraat. Daarna is het proeven van de nieuwe lading Kriek Cantillon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni