Werknemers Inter-Beton staken tegen hoge werkdruk

© Google Maps
| Ook de werknemers op de Havenlaan in Brussel legden het werk neer vandaag.

Het personeel van Inter-Beton, dat stortklaar beton produceert, heeft vrijdag het werk neergelegd uit protest tegen de hoge werkdruk. Volgens de socialistische vakbondsman Jan Staal zouden alle betoncentrales in België - meer dan 30 - dicht zijn. Inter-Beton heeft een Brusselse vestiging op de Havenlaan. De betonproducent zit ook in Sint-Pieters-Leeuw.

"Het conflict draait rond werkdruk, veiligheid en de balans met het privéleven", aldus Staal. "De chauffeurs willen gerust eens overuren doen, maar de uitzondering is bij Inter-Beton de regel geworden. Dat leidt tot werkdagen van soms 14 à 15 uur."

In de centrale van Genk was er vorig jaar al een waarschuwingsstaking. "Er werden toen veel beloftes gedaan, maar uiteindelijk is er weinig veranderd", zegt de vakbondsman. Daarom wordt nu in heel het land een dag het werk neergelegd, in gemeenschappelijk vakbondsfront.

De chauffeurs zijn ook ontevreden over een nieuw dispatchingsysteem, dat zou leiden tot onlogische rittenverdeling en wachttijden.

Dinsdag is overleg gepland met de directie. De mensen zullen dan weer aan het werk gaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?