Werkonderbreking Aviapartner nog zeker tot 23 uur

© Antoine Solidaire
| Personeelsleden van Aviapartner
Updated: 26-01-2018 - 17:26

De werkonderbreking bij Aviapartner gaat zeker door tot vrijdag 23 uur. Het personeel bij het bagageafhandelingsbedrijf legde vrijdagochtend spontaan het werk neer op Brussels Airport.

"Het niet nakomen van eerder gemaakte afspraken door de directie in combinatie met de hoge werkdruk, het niet respecteren van pauzes,... hebben de emmer doen overlopen," zegt Fouad Bougrine van de liberale vakbond.

Brussels Airport schatte eerst dat de actie minstens tot vrijdagmiddag zal duren, maar heeft dat ondertussen bijgesteld tot vrijdagavond 23 uur. Dat schrijft de luchthaven op Twitter, en wordt ook door de vakbonden bevestigd.

40 procent

Aviapartner doet de afhandeling voor ongeveer 40 procent van alle vluchten op Brussels Airport, schatten de bonden. Het gaat onder meer om vluchten van British Airways, Ryanair en TUIFly.

De bagageafhandeling loopt verstoord en vluchten vertrekken met vertraging. Passagiers die nog moeten vertrekken met een vlucht die wordt afgehandeld door Aviapartner, krijgen de raad alleen handbagage mee te nemen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?