Woluwe Shopping Center ziet het groots

De inwoners van Sint-Lambrechts-Woluwe kunnen nog tot 13 januari hun opmerkingen en bezwaren bekendmaken over de uitbreiding van het Woluwe Shopping Center. Het winkelcentrum wil zoals bekend vergroten en een nieuwe vleugel van 10.000 vierkante meter aan het bestaande winkelcentrum toevoegen.

Om tegemoet te komen aan het jaarlijks toenemende aantal bezoekers, en om het winkelcentrum aantrekkelijker te maken, wil Woluwe Shopping Center uitbreiden. Concreet gaat het om de bouw van een nieuwe vleugel van 10.000 vierkante meter. Die wordt loodrecht op het bestaande shoppingcenter gebouwd, bovenop de huidige openluchtparking. De huidige 45.000 vierkante meter zouden daardoor uitgebreid worden naar 55.000 vierkante meter.

In de nieuwe winkelgalerij zal plaats zijn voor een twintigtal winkels, verspreid over twee niveaus van 2.500 vierkante meter. De winkels zijn momenteel nog niet toegekend, maar de wachtlijst van handelaars die er een winkel willen openen, is lang.

Parkeerruimte als troef

Ook de parkeerruimte wordt uitgebreid met 200 extra parkeerplaatsen. Vooral die gemakkelijke parkeergelegenheid blijkt immers een belangrijke troef te zijn voor het winkelcentrum ten opzichte van bijvoorbeeld de Nieuwstraat in het centrum van Brussel. Met het gelijkvloers en de drie extra verdiepingen zullen er in totaal 2.200 parkeerplaatsen zijn aan het Woluwe Shopping Center.

"Een uitbreiding van het aantal winkels betekent ook een uitbreiding van de parkeercapaciteit," zegt Gilles Edmond van Fortis Real Estate. "Die parkeeruitbreiding zullen we aan de andere kant van de site doen, aan de Woluwelaan. Daar bouwen we een bovengrondse parking. Ook het benzinestation, dat nu aan de Sint-Lambertusstraat ligt, zal verplaatst worden."

Openbaar onderzoek

Voor het zover is en de werkzaamheden ook effectief van start kunnen gaan, moet eerst het openbaar onderzoek afgerond worden. Tot 13 januari kunnen bewoners van Sint-Lambrechts-Woluwe hun bezwaren en opmerkingen over het project nog kwijt.

"We zitten momenteel in de fase van de aanvraag van de bouwvergunning," aldus Edmond. "Die hopen we, samen met de milieuvergunning, begin volgend jaar te bekomen. Daarna zijn we klaar om te starten met de werkzaamheden begin september 2009." De opening van de nieuwe winkelgalerij wordt verwacht rond eind 2011.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?