Zowat 16.000 passagiers Brussels Airlines getroffen door einde van Flybmi

© PhotoNews

Zowat 16.000 klanten van Brussels Airlines moeten hun vliegplannen wijzigen na de teloorgang van de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi. Dat heeft een woordvoerster van Brussels Airlines dinsdag gezegd.

Flybmi kondigde zaterdagavond aan haar activiteiten onmiddellijk stop te zetten en het faillissement aan te vragen. De maatschappij verwees onder meer naar de onzekerheid rond het Brexit-proces.
De stopzetting heeft ook gevolgen voor Brussels Airlines: Flybmi voerde immers enkele vluchten voor haar uit (naar Hannover, Straatsburg en Turijn), terwijl Brussels Airlines op andere Flybmi-vluchten zitjes verkocht (Bristol, East Midlands, Newcastle, Nürnberg).

Op al die vluchten samen had Brussels Airlines al 16.000 plaatsen verkocht, tot eind dit jaar, zegt woordvoerster Maaike Andries.

Hannover en Turijn

De maatschapij is op zoek naar oplossingen voor alle passagiers. Zo voert ze deze week de vluchten naar Hannover en Straatsburg met een eigen toestel uit. Ook voor de bestemming Turijn, waar ze zelf ook al op vliegt, zijn er voldoende omboekmogelijkheden.

De Flybmi-vluchten waarop Brussels Airlines zitjes verkocht, zijn geschrapt. Ook voor deze bestemmingen worden oplossingen gezocht, door passagiers bijvoorbeeld om te boeken. Wat de bestemming Bristol betreft, werden tot nu toe alleen de vluchten van deze week geannuleerd. Brussels Airlines hoopt een oplossing te vinden om de passagiers volgende week toch te kunnen vervoeren.

De Schotse regionale luchtvaartmaatschappij Loganair kondigde maandag aan de route Brussel-Newcastle van Flybmi over te nemen vanaf 25 maart.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?