Eén miljoen euro op één uur via crowdfunding

Het crowdfundingplatform MyMicroInvest wil op één uur tijd één miljoen euro ophalen via een live crowdfunding. De Brusselse start-up wil dat geld gebruiken voor een Europese uitbreiding.

MyMicroInvest is in België de grootste speler op het gebied van crowdfunding. De Belgische markt is goed voor naar schatting vijf à zes miljoen euro, waarvan MyMicroInvest zo’n 40 procent in handen heeft.

Het bedrijf wil nu uitbreiden naar de rest van Europa en heeft daarvoor al drie miljoen euro kapitaal verzameld. De rest wil MyMicroInvest ophalen via crowdfunding. Op één uur tijd wil het bedrijf één miljoen euro ophalen. Dat zou een absoluut record zijn. Het vorige record staat op naam van de nieuwswebsite Newsmonkey met 300.000 euro.

Crowdfunding is een alternatieve financieringsmethode waarbij een grote groep mensen een kleine investering doet, meestal vanaf 100 euro. Start-ups of jonge ondernemers geraken via de traditionele kanalen soms moeilijk aan de nodige financiering. Via crowdfunding kunnen ze toch geld verzamelen om hun groeiplannen te realiseren.

MyMicroInvest zal hun live crowfunding steamen via live.mymicroinvest.com

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook