1784 Brussels Invest Dark Kitchen Quentin Walraevens Foodiz Delviery

| Quentin Walraevens (links) van Foodiz

Eenvoudig Nederlands

Brussel, hoofdstad voor ondernemers

JP
© BRUZZ
28/01/2022

De Brusselse investerings-maatschappij is gegroeid. Dat is een soort bank voor startende ondernemers, het heet Finance & Invest Brussels. We spreken een paar bijzondere ondernemers.

IJslolly's voor honden

Zes jaar geleden kwamen Molenbekenaren Tineke Bracke en David Molenberghs op het idee. Ze merkten dat er veel leuke hondenspeeltjes op de markt zijn. Maar niet zoveel lekkere snacks voor honden.

Het koppel richtte daarom een bedrijfje op, Pawesome. Het doel? Zoete snacks voor honden creëren. Nadat ze eerst een koekjesmix hadden geprobeerd, besloten ze om ijsjes te verkopen.

1784 Brussels Invest Smoofl Tineke Bracke en David Molenberghs

| David Molenberghs en Tineke Bracke kwamen op het idee toen ze hun eigen hondje Bacchus verwelkomden.

Het zijn eigenlijk geen echte ijsjes, maar een poeder. Daarmee kunnen hondenbaasjes zelf thuis ijsjes maken.

Ze begonnen met alleen hun spaargeld, maar al gauw was er meer geld nodig. Het Brusselse agentschap voor investeringen Finance & Invest Brussels hielp hun bedrijf verder te groeien.

Smoofl-ijs ligt vandaag in meer dan duizend verkooppunten in elf Europese landen. Volgens Bracke wordt de ijsjes-hype elke zomer groter. "De hond is het nieuwe kind."

Op restaurant tijdens je lunchpauze

“Vijf ondernemingen heb ik opgericht. Twee ervan zijn gelukt, de andere drie mislukt,” vertelt Quentin Walravens. Zijn jongste start-up, Foodiz, zit in Greenbizz in Laken.

Na zijn sportcarrière en een eerste ondernemerservaring lanceerde hij de website om online een restaurant te reserveren. The Fork. Met succes: de app werd al gauw overgekocht door Tripadvisor.

Daarna volgden een paar minder succesvolle ondernemingen. Toch wilde Finance&Invest Brussels hem steunen voor zijn nieuwe bedrijf Foodiz.

Dat is een soort online kantine, dat maaltijden op kantoor levert. De werknemers hebben keuze tussen verschillende 'restaurants'. Zo is er een broodjeszaak, een soepbar en kan je ook wraps, ramen, salades en bowls bestellen.

Investeringen in zeshonderd bedrijven

Finance & Invest Brussels heeft momenteel een kapitaal van 450 miljoen euro. Dat is vier keer meer dan in 2017. Dat is goed nieuws voor Brusselse ondernemers. In 2017 investeerde de maatschappij zo’n acht miljoen in negentig Brusselse bedrijven. Vandaag gaat een investering van honderd miljoen naar zeshonderd Brusselse bedrijven.

Finance&Invest Brussels werkt vooral met ondernemingen die een positieve impact hebben op de samenleving of het milieu.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni