Eenvoudig Nederlands

Eet spaghetti en steun Brussel Helpt

Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai, dat faciliteiten voor rolstoelgebruikers in Brussel wil verbeteren Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai, dat faciliteiten voor rolstoelgebruikers in Brussel wil verbeteren
© Saskia Vanderstichele
| Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai.
© Saskia Vanderstichele
| Brussel helpt 2022: Geert Palmers en David Seffer van vzw Kinumai.

Elk jaar organiseert BRUZZ de actie 'Brussel Helpt'. Dat is een actie om geld in te zamelen voor een goed doel. Het goede doel van dit jaar is Kinumai. Kinumai wil de stad toegankelijker maken voor mensen in een rolstoel. Als je volgende zaterdag spaghetti eet, kan je Kinumai helpen.

Zaterdag 26 november is er de 'Grote Brussel Helpt Spaghettislag'. Het is al de vierde keer. Die dag wordt op veel plaatsen in Brussel spaghetti geserveerd.

Er zijn spaghettimakers en spaghetti-eters. Het werkt als volgt:

  • Spaghettimakers bieden spaghetti aan op een leuke locatie. Dat kan een gemeenschapscentrum zijn, een andere organisatie of gewoon bij iemand thuis.
  • Spaghetti-eters kunnen kiezen waar en om hoe laat ze willen eten. Je kan ’s middags of ’s avonds spaghetti eten. Alle locaties vind je terug op de website www.brusselhelpt.be. Via die website kan je ook één of meerdere porties spaghetti bestellen. Een portie spaghetti kost 10 euro.

Oprij-platen

Die 10 euro gaat integraal naar vzw Kinumai. Je kan ook geld doneren via een doneerknop op de website. Het totale bedrag gaat naar vzw Kinumai. Die organisatie wil de stad toegankelijker maken voor mensen in een rolstoel.

Kinumai is opgericht door David Seffer en Geert Palmers. David zit zelf in een rolstoel. Hij wil zich zonder hulp verplaatsen in Brussel. Maar dat lukt niet altijd. Soms zijn de trottoirs te hoog. Of er zijn trappen aan een winkel of café.

Een oprij-plaat kan dan helpen. Dankzij een speciale plaat kunnen rolstoelen makkelijk een kleine trap overbruggen. Zo geraakt iemand met een rolstoel wél binnen. Kinumai verkoopt deze platen. Met het geld van 'Brussel Helpt' kunnen ze dat project uitbreiden.

Eet jij graag mee spaghetti op zaterdag 26 november? Surf dan naar www.brusselhelpt.be.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

Brussel Helpt: 2022

Brussel Helpt steunt dit jaar Kinumai. Deze organisatie werd opgericht eind 2020 en ijvert voor een beter toegankelijke stad voor mensen met een mobiele beperking, vaak rolstoelgebruikers.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?