© DKLVO | Het zwembad van Sint-Gillis blijft drie jaar dicht.
Eenvoudig Nederlands

Zwembad van Sint-Gillis sluit voor drie jaar tijdens renovatie

JP
© BRUZZ
24/04/2023

Het iconische zwembad van Sint-Gillis gaat op 1 juli dicht voor drie jaar. Tijdens die periode krijgt het bad een renovatie.

Het zwembad van Sint-Gillis opende in 1905. Op dat moment was het bad één van de modernste zwembaden in Brussel. Eind jaren 1930 werd het bad verbouwd. Sindsdien is er bijna niets aan het zwembad veranderd. Daarom is het nu tijd voor een renovatie.

Er moet heel veel gebeuren: het dak krijgt betere isolatie. Verder wordt het zwembad anders ingericht zodat bezoekers en zwemmers elkaar niet tegenkomen in de gang. Het wordt ook makkelijker voor mensen in een rolstoel of met een kinderwagen om naar het zwembad te gaan.

De kleedhokjes op de verschillende verdiepingen blijven hetzelfde. Sommige kleine hokjes worden afgebroken. In de plaats van de kleine hokjes komen er grotere kleedkamers voor leerlingen die met school komen zwemmen.

De werken zouden 30 maanden in beslag nemen en zo’n 9,6 miljoen euro kosten. Het zwembad moet begin 2026 opnieuw opengaan.

Andere zwembaden

Naast het zwembad van Sint-Gillis, is ook het zwembad van Elsene nog steeds dicht door renovatie. De werken begonnen in de zomer van 2020 en zullen nog tot eind dit jaar duren.

In Schaarbeek gaat het de goede kant op: het zwembad van de gemeente opent deze zomer. Het bad was vier jaar gesloten, maar heeft nu een nieuw interieur.

Lees hier het originele artikel.

Dit artikel kadert in een samenwerking met het Huis van het Nederlands rond Eenvoudig Nederlands. Meer over dit project vind je hier terug.

20230423_ zwembad victor boin gemeentesint-gillis.jpg
© Gemeente Sint-Gillis | Het zwembad van Sint-Gillis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie