Zondagavond is het doek gevallen voor Brussel Bad. Dankzij de zomerse temperaturen beleefde de tiende editie alsnog een topweekend. De verjaardagseditie was zo een stuk beter dan de uitgeregende van vorig jaar. Volgens de Stad waren er een kwart miljoen bezoekers.

"De tiende editie is een groter succes dan vorig jaar maar dat was dan ook een rampzalig jaar", maakt burgemeester Freddy Thielemans (PS) de balans op. "Ik was verbaasd om te zien dat zelfs bij grijs weer met een druppel regen de mensen toch naar Brussel Bad kwamen."

Omdat de toegang gratis is, zijn er geen exacte cijfers maar Thielemans schat dat het stadsstrand zo'n 250.000 keer bezocht is. Vorig jaar werd Brussel Bad letterlijk weggeregend. Ook dit jaar is er flink wat regen gevallen, maar er waren genoeg zonnige dagen om dat goed te maken.

"De opening was goed", zegt standhouder Marc Ballintijn. "Daarna hadden we slecht weer maar sinds begin augustus draait het weer goed. We zijn heel blij dit jaar. We komen zeker terug."

Op de laatste dag zwaaiden heel wat handelaars met kortingen.

De organisatoren geven nog enkele cijfers mee: jobstudenten hebben 10.000 uren gewerkt en 3.000 mensen bezochten de Boat Club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni