50.000 toeschouwers voor Taratata op Paleizenplein

© FM Brussel
22/06/2011
Niet 30.000 zoals verwacht maar wel 50.000 mensen woonden dinsdagavond op het Paleizenplein de live opnames bij van de tv-show Taratata. Het plein was woensdagochtend nog afgesloten voor het verkeer. Volgens Marion Lemesre (MR) heeft Brussel-Stad grote risico's genomen door zoveel mensen op het plein toe te laten.

De opnames van de muziekshow Taratata vonden gisteren op het Paleizenplein plaats, ter gelegenheid van het Fête de la Musique. Er daagden meer dan het dubbele op van wat de organisatoren verwacht hadden.

Rond 17 uur sloot de politie de omgeving van het Paleizenplein volledig af. Dat was woensdagochtend ook nog zo omdat de organisatoren nog aan het opruimen waren.

De grote massa toeschouwers zorgde dinsdagavond ook voor hinder op het metronet. Ondertussen komt er ook kritiek vanuit MR-hoek. Volgens MR-fractieleidster in de Brusselse gemeenteraad Marion Lemesre zijn er grote risico's genomen door zoveel meer mensen op het plein toe te laten. Burgemeester Thielemans ontkent dat de veiligheidsdiensten onderbemand waren.

De aanwezigen konden genieten van optredens van onder meer Selah Sue, Stromae, Aloe Blacc en Ziggy Marley.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni