'Brol National' in de Marollen

 

Het volkse dansfeest ‘Bal National’ op het Vossenplein in de Marollen bestaat vijftien jaar en krijgt er twee nieuwigheden bij. Op 20 juli is er nog altijd een dansfeest. De ochtend nadien is er rommelmarkt. Dat wordt een ‘Brol National’.

De marktkramers zullen hun kramen in het teken plaatsen van de Belgische feestdag en rood-geel-zwarte memorabilia verkopen: koekendozen, plaatjes van Belgische artiesten, et cetera. Sinds enkele jaren is er op de Nationale Feestdag ook een groot ‘Resto National’.

Iedereen kan er mosselen met friet gaan eten. Voor 150 kansarmen wordt die maaltijd voor een prikje geserveerd. Om die groep nog groter te maken, organiseert Bal National een crowdfunding in de restaurants in de Marollen onder de naam ‘Iedereen aan Tafel voor 1 euro’.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Anima: het kleurrijkste filmfestival van Brussel
  • Arlo Parks: the voice of a generation
  • Walking: Holding
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement