© Miguel Discart via Flickr

De eerste studies van het Observatorium van de voetgangerszone zijn al een tijdje af. Hoog tijd dus om workshops te organiseren over de resultaten, vonden het Brussels Studies Institute en de Brussels Academy. Discussiëren kan vrijdag 27/01 en vrijdag 10/02 in de Beursschouwburg.

De eerste avond kijken de organisaties naar wat er precies schuilt achter de toch wel verhitte discussies over de voetgangerszone. Die komen voor een groot deel voort uit verschillende visies op de stad. Sofie Vermeulen en Linus Vanhellemont gaan daarover in gesprek, samen met het publiek.

Vermeulen is stedenbouwkundige, Vanhellemont is socioloog en schreef een doctoraat over de voetgangerszone. Hij zag in z'n doctoraat twee kampen: de mensen die geloven in de automobielstad, de stad van Expo 58, en de mensen die de stad leefbaar willen houden.

Op 10 februari gaat de avond dan weer over de inrichting van de piétonnier. Hoe richt je zo'n zone in als stadscentrum? En tot welk stadsproject kan de voetgangerszone bijdragen? Julie Neuwels van het Observatorium gaat in debat met Jean-Philippe De Visscher van de UCL.

Observatorium
Het Observatorium van de voetgangerszone werd begin 2016 opgericht om de gemoederen over de voetgangerszone te bedaren. In opdracht van de stad Brussel bestuderen academici het stadscentrum, onafhankelijk. Bedoeling is het objectiveren van de impact van voetgangerszone. Zo bleek al dat meer dan een kwart van de Brusselaars geen goede verbinding heeft met het stadscentrum.

De workshops zullen doorgaan in Beursschouwburg. Er zullen zelfgemaakte stickers van de Brussels Academy zijn.

> Wat met de piétonnier? 27/01 & 10/02, 18.00, Beursschouwburg, Brussel

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni