Eindejaarsvuurwerk ook komende jaren op Heizelvlakte

© michaeluytersp
| Volgens de burgemeester waren er ook opvallend veel gezinnen met kinderen, die de vorige jaren niet in het centrum naar het vuurwerk kwamen kijken.

Het traditionele eindejaarsvuurwerk van de Stad Brussel vond op 31 december voor het eerst plaats op de Heizelvlakte. Die locatie bleek zo succesvol dat het vuurwerk ook de komende jaren daar zal plaatsvinden. Dat laat burgemeester Philippe Close (PS) weten aan BRUZZ.

Tot 2016 vond het Brusselse eindejaarsvuurwerk plaats in het stadscentrum, maar door de werken aan het De Brouckèreplein moest de stad op zoek naar een nieuwe locatie. Dat werd dus de Heizelvlakte.

Meer volk dan verwacht

De nieuwe locatie lokte meer bezoekers dan verwacht, zo’n 45.000. Volgens de burgemeester waren er ook opvallend veel gezinnen met kinderen, die de vorige jaren niet in het centrum naar het vuurwerk kwamen kijken.

Omdat er meer volk kwam opdagen dan verwacht waren er wel enkele problemen om tot aan de Heizel te geraken. Close laat weten dat hij met Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) en de MIVB zal samenzitten om te bekijken hoe het beter aangepakt kan worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?