Gouden Ketjes voor jongerencoaching, 'Bruggenbouwer' en 'Ik en den Theo'

© FM Brussel
25/05/2012
De Vlaamse Gemeenschapscommissie heeft donderdagavond voor de vijfde keer haar Gouden Ketjes uitgereikt. Het project 'Ik en den Theo' won het Ketje voor Cultuur, Jeugd en Sport.

De Gouden Ketjes zijn prijzen voor Brusselse organisaties, instellingen of verenigingen die op een vernieuwende en open manier samenwerken. Donderdagavond werden ze voor de vijfde keer uitgereikt in de Ancienne Belgique.

Het project 'Ik en den Theo' van het artiestencollectief Choux de Bruxelles uit Laken is verkozen tot Gouden Ketje voor Cultuur, Jeugd en Sport. Via muziek probeert dat project de verschillende taalgemeenschappen in de hoofdstad bij elkaar te brengen.

Het Gouden Ketje voor Onderwijs en Vorming ging naar het project jongerencoaching van het Don Bosco-centrum uit Sint-Pieters-Woluwe. Dat project zet coaches in die preventief werken om uitval en achterstelling in het secundair onderwijs tegen te gaan.

De Ket voor Welzijn, Gezondheid en Gezin is gegaan naar het project 'Bruggenbouwer' van de organisatie Begeleid Wonen Brussel uit Laken. Die organisatie speelt in op het verband tussen thuisloosheid en een fysieke of mentale handicap en helpt de twee sectoren om daarmee om te gaan.

De drie Gouden Ketjes krijgen elk 5.000 euro en een trofee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni