Hete en geslaagde editie van Brussel Bad

© Ivan Put
| Voor de laatste keer vond Brussel Bad plaats op de gekende locatie aan de Akenkaai.

Zondagavond liep de zeventiende editie van Brussel Bad op de Akenkaai en Bécokaai aan het kanaal op zijn einde. De organisatie heeft nog geen cijfers, maar ze blikt wel terug op een erg geslaagde editie. En daar zit het warme weer natuurlijk voor iets tussen.

"De zeventiende editie was zeker en vast een hele goede. De handelaars waren heel tevreden, want het weer heeft het er een mooie editie van gemaakt. Het was heel warm en daarom hebben we ook verschillende waterverstuivers toegevoegd. Aan het kanaal is er natuurlijk ook wat meer lucht en wind", vertelt Marina Bresciani van organisator Brussels Major Events.

Door de komst van het museum Kanal werd de sluitingsdag afgestemd op dinsdag in plaats van op maandag. Voorts werd de sportzone uitgebreid en kon het publiek zoals altijd rekenen op vele eetstandjes.

De sportzone op de Bécokaai werd ook uitgebreid. "Dat was een goede beslissing. De sfeer was iets intiemer aan de sportvelden dankzij de latina bar die er naast werd gezet. Dat was ook een voltreffer", stelt Bresciani.

Door de renovatie van het museum Kanal-Centre Pompidou moet Brussel Bad volgend jaar wel op zoek naar een andere locatie. "Het is een boeiende mogelijkheid en we hebben al verschillende opties, maar er is nog geen beslissing. Daarvoor moeten we ook het resultaat van de verkiezingen afwachten", aldus Bresciani.

'Amper 2 slechte dagen'

“In een normale jaargang hebben we zo'n tien slechte dagen op 35, deze editie waren er dat echter maar twee. Als er ook maar een standhouder zegt dat deze editie niet goed was, dan is het een leugenaar”, lachen Mércedes en André van Megasnack in Het Nieuwsblad.

“We staan hier al zestien jaar en ik weet niet of we ooit al zo'n goede editie mochten meemaken. Op de middag was er door de warme temperaturen soms wat minder volk, maar dat werd 's avonds ruimschoots goedgemaakt.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?