Innovatiesalon van 17 tot 19 november in Brussels Expo

© Innova

De 65ste editie van het Salon Innova, dat - zoals de naam al doet vermoeden - rond innovaties en uitvindingen draait, vindt van 17 tot 19 november plaats in Paleis 10 van Brussels Expo. Dat meldt de organisatie donderdag. Bezoekers krijgen er zowat 300 Belgische en internationale innovaties te zien.

Een van de pronkstukken van het salon is het kwartshorloge GAVOX Aurora, van Belgische makelij. Het uurwerk wordt door de eerste minister vaak meegegeven aan buitenlandse staatshoofden die in ons land op bezoek zijn. De horloge kan onder meer twee tijdzones tegelijkertijd aangeven.

Naast de vele uitvindingen is er op het salon ook een expositie over de "mysteries van het universum", waarvoor onder meer met de KU Leuven werd samengewerkt, en worden er twee conferenties rond participatieve economie georganiseerd.

De Brussels Eureka-wedstrijd bekroont op zaterdag 18 november de beste uitvindingen van het salon.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Move (on): Tg STAN tegen de status quo
  • Swing: balance ton âme
  • Base Design: from Brussels with love
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement