Jetse jaarmarkt: standjes, honden, koeien en bloemen

Op maandag 1 september vindt de 138ste Jetse jaarmarkt plaats. Samen met die van Anderlecht is dat de grootste van het Brusselse Gewest. Vanavond donderdag bijt het Bloemenconcert de spits van de feestelijkheden af.

Het Bloemenconcert is een organisatie van Musica Cultura Jette en de Koninklijke Filharmonie van Jette. Het concert vindt plaats in de Sint-Pieterskerk (Kardinaal Mercierplein) die voor de gelegenheid versierd is met bloemen.

Van vrijdag tot maandag kan men de bloemen gratis bekijken in de kerk.

Kermis
De kermis opent dan weer op vrijdag de deuren.

Met animatie voor jong en oud, festivals, een grote rommelmarkt en nog veel meer, is de Jetse jaarmarkt op maandag 1 september zeer divers.  

De kinderen kunnen de neerhofdieren gaan bekijken in het Garcetpark, paarden en koeien op het Koningin Astridplein – de Spiegel – of naar de kermis gaan op het Kardinaal Mercierplein. Op het Koningin Astridplein is er ook een kinderdorp, met een springkasteel, sumo, circus en een elastarun.

De rommelmarkt, verspreid over vele straten, telt zo’n 500 standjes. Er is heel wat straatanimatie, met Happy Melody, Goebeezig, Jerry’s Dixie Band en Hitmasters streetband.

In de Secrétinlaan is er een autotentoonstelling.

Om 10.30u wordt er in het Garcetpark de mooiste hond verkozen tijdens de hondenwedstrijd. De winnaars ontvangen een medaille.

Op het Koningin Astridplein gaat om 11.30 uur het Spiegelfestival van start, met accordeonist Henk George Lippens, zanger Nicolas Broeckaert, dansgroep Kavadanse en, om 17 uur, Alec Mansion. Met zijn broers vormde hij het trio Léopold Nord & Vous, bekend van de “C’est l’amour”.

In het Garcetpark vindt het Joêrmetfestival plaats, met vanaf 14 uur met Brusselse Leekes, De Frakskes, Johan Verminnen (om 19 uur) en The Glorious Gentlemen’s Club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

BRUZZ Magazine
deze week
  • Marc Noppen (UZ Brussel): 'Zorgpersoneel vraagt niet alleen beter loon.'
  • Minister Dalle: 'Ik heb op tafel geklopt voor Brussel'
  • Big City: wat is het verhaal achter het gebouw van Parking Panorama?
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Lefto: 'Zonder de Vlamingen zou onze stad toch anders zijn'
  • Movie lovers unite! Our film reviews are back
  • London poet Jay Bernard, now in residency at Passa Porta
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement