Koninklijk bezoek voor Bal National

© monarchie.be
| Koning Filip en koningin Mathilde waren al eerder van de partij op het Bal National, zoals hier in 2014. (archiefbeeld)

De 15de editie van het Bal National maakt zich op voor hoog bezoek want koning Filip en koningin Mathilde zullen op vrijdag 20 juli aan de vooravond van de nationale feestdag de festiviteiten op het Vossenplein in de Marollen bijwonen. Op zaterdag 21 juli wordt het feest voortgezet met de 7de editie van het Resto National.

"We zijn blij dat koning Filip en koningin Mathilde hebben toegezegd en aanwezig zullen zijn op het 15de Bal National," stelt Brussels burgemeester Philippe Close. "Al 15 jaar lang vraagt de stad Brussel om dit feest voort te zetten. Het is een collectieve en familiale ervaring waar Vlamingen, Walen, Brusselaars en andere gemeenschappen samenkomen."

Vijf jaar koning Filip

Voor koning Filip wordt het nog specialer, want op het grootste plein van Brussel viert hij ook het vijfde jaar van zijn kroning.

Liliane Saint-Pierre

De conciƫrges van het Bal National, Swa en Berre, zullen samen met hun neef Wally het publiek begeleiden tussen de concerten door.

Er zijn optredens van Liliane Saint-Pierre, The Planes, Daddy K en er is de comeback van de boysband Get Ready.

1.300 keer mosselen met friet

Op zaterdag 21 juli tovert Resto National het Vossenplein om tot een megarestaurant met enkel mosselen en frieten op het menu.

Er worden 1.300 maaltijden voorzien. Om iedereen in de vreugde te laten delen voorziet de organisatie 150 maaltijden voor de minderbedeelden.

Met de actie "Iedereen aan tafel" hoopt het dat aantal te verdubbelen naar 300 maaltijden. Doneren kan online via de website van het evenement.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?