Pop-uprestaurant strijkt neer op Vismarkt

© brusselnieuws.be
06/02/2015

Het VTM-programma Mijn Pop-uprestaurant komt opnieuw naar Brussel. Na het Muntplein vorig jaar is het nu de beurt aan de Vismarkt om het tijdelijke restaurant te verwelkomen. Bral stelt vragen bij de "inpalming van publieke ruimte door privé-initiatieven."

Onlangs raakte al bekend dat Brussel, net als Antwerpen, Aalst, Hasselt en Oostende, opnieuw gaststad is voor het populaire tv-programma waarvan het tweede seizoen dit voorjaar op de buis komt. De tijdelijke constructie komt dit keer op de Vismarkt.

Burgemeester Yvan Mayeur (PS) is naar eigen zeggen zeer verheugd dat VTM ook dit jaar weer voor Brussel kiest. Dat laat hij weten in Het Laatste Nieuws. Hij nodigt alle Vlamingen meteen uit om de hoofdstad te bezoeken.

Niet alle Brusselaars zijn echter even blij als hun burgemeester. "Steeds vaker palmen privé-initiatieven de publieke ruimte in, terwijl die aan iedereen toebehoort en niet enkel aan mensen met geld", zegt Joost Vandenbroele van Bral. "Een goed voorbeeld is het evenement Winterpret waarbij het Muntplein twee maanden werd ingenomen door bedrijven."

Ook vorig jaar was er uit verschillende hoeken kritiek te horen. "De lokale handelaars worden betrokken bij het project en bovendien is het goed voor de tewerkstelling," zo verdedigde Brussels schepen Els Ampe (Open VLD) zich toen bij monde van haar woordvoerder.

De Vismarkt ligt vlak bij de Dansaertwijk en wordt omgeven door verschillende horecazaken. In een vorig leven deed het plein dienst als haven en wat later kwam er een overdekte vismarkt. Dat verleden leeft nu verder in de vele visrestaurants die er gevestigd zijn.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Events & Festivals

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni