Spots.brussels: nieuwe zoekrobot voor Brusselse zalen

© Lowup
| Een avond in de Beursschouwburg.

Spots.brussels, de eerste online zoekrobot voor alle openbare en private zalen en culturele podia in heel Brussel, staat vanaf woensdag online. Iedereen, van bands tot verenigingen of ondernemers, kan er terecht voor het zalenaanbod in het Brussels gewest. Er staan al zowat 700 zalen ingeschreven.

De nieuwe zoekrobot moet in de eerste plaats een oplossing bieden aan de organisaties die gemakkelijk, overzichtelijk en snel een locatie willen vinden voor hun activiteiten.

Inclusief informatiefiches

De website spots.brussels geeft een actueel overzicht van het zalenaanbod in de 19 gemeenten en verzorgt ook een fiche met alle informatie zoals de aanwezige uitrusting, de capaciteit of de hoogte van een podium.

"Met spots.brussels is cultuur nog nooit zo dichtbij geweest als vandaag", zegt Gert Nys, directeur Territoriale Kennis bij perspective.brussels.

Naast het helpen van de sociaal-culturele actoren biedt de nieuwe zoekrobot ook de mogelijkheid aan de overheidsinstellingen om een beter overzicht te krijgen van de sociaal-culturele weefsels binnen het gewest.

Gezocht: territoriale visie

De huidige regering wil immers een territoriale visie ontwikkelen op de verspreiding van cultuur. Aan de hand van spots.brussels kunnen ze binnen enkele maanden een analyse maken en zo het aanbod verbeteren.

Onlangs berichtte BRUZZ nog dat organisatoren uit het nachtleven steen en been klagen over het gebrek aan geschikte zalen in de Vijfhoek, en bij uitbreiding aan beleidsvisie over het onderwerp. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?