Tiende Affordable Art Fair van start

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Affordable Art Fair een Young Talents-wedstrijd.

De tiende Affordable Art Fair is donderdagnamiddag op Thurn & Taxis van start gegaan. 90 Belgische en internationale galerijen stellen er hun waren voor. Bezoekers kunnen er nog tot zondag de werken ontdekken van opkomende kunstenaars, en dat aan een betaalbare prijs.

Binnen de uitgebreide selectie van galerijhouders bevinden zich ook enkele Brusselse exposanten met de in hedendaagse kunst gespecialiseerde LKFF of de in hartje Marollen gevestigde ART22 Gallery en Macadam Gallery. Galerie Winwood uit Knokke biedt dan weer litho's aan van wereldbekende artiesten als Pierre Alechinsky en Panamarenko.

De internationale deelnemers zijn ook goed vertegenwoordigd. Zo kan je bij de jonge Italiaanse galerij Vijion kennismaken met sentimentele kunst of zijn er de Amsterdammers van Public House of Art, die de hedendaagse kunst toegankelijk maken met hun formule van een permanente kunstbeurs.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Affordable Art Fair een Young Talents-wedstrijd. Voor deze editie is het Brusselse online platform La peau de l'Ours belast met de selectie van de werken van de beginnende kunstenaars.

Wie de kunstbeurs bezoekt, wordt bij aankomst al ondergedompeld in de goede sfeer met een lichtgevende abstracte constructie van de Belgisch-Thaïse kunstenaar TAAI.
Het concept van de Affordable Art Fair, de betaalbare kunst, is intussen actief in twaalf steden verdeeld over drie continenten.

Donderdag opende de tiende editie van de Affordable Art Fair haar deuren. De Fair loopt nog tot en met zondag.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?