Vijfmaal vuurwerk aan het Atomium deze zomer

© michaeluytersp

Op het Heizelplateau vindt deze zomer voor de tweede keer "Vuurwerk in Laken" plaats. Op de vrijdagen van 27 juli en vervolgens 3, 10, 17 en 24 augustus zal er iedere keer om 23 uur een indrukwekkend vuurwerk worden afgestoken aan de voet van Paleis 5. Rond het Atomium wordt ook vijf keer een themadorp opgetrokken met animatie voor de bezoekers.

Het startschot van "Vuurwerk van Laken" wordt op 27 juli gegeven met het "Atom'Circus"-themadorp dat de circuswereld met zijn clowns, steltenlopers, spiegelpaleis en vuurspuwers naar de voet van het Atomium brengt.

Vanaf 18.00 uur kan het publiek er telkens terecht voor demonstraties, spelletjes en straatopvoeringen. Wie iets wil eten en drinken kan dat bij de aanwezige foodtrucks. Na het circus komen nog de thema's "Do It Yourself" (3 augustus), "Jungle Fun" (10 augustus), "Urban Colors" (17 augustus) en "Back In Time" (24 augustus) aan bod.

"Na een eerste geslaagde editie die op 43.000 toeschouwers kon rekenen, organiseert de stad Brussel deze zomer opnieuw vijf geanimeerde vuurwerkavonden op de Heizelvlakte. Zo verspreiden we het zomeraanbod over heel Brussel", aldus Karine Lalieux (PS), Brussels schepen van Cultuur en Toerisme.

De afsluiter van de avond is vijf vrijdagen op rij een groot vuurwerk dat om 23.00 uur wordt afgestoken aan de voet van Paleis 5. Elke week krijgt een andere vuurwerkartiest de kans om zijn creativiteit de vrije loop te laten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?