Donderdag start de week van de smaak in heel Brussel en Vlaanderen. Brussel is dit jaar ook de Stad van de Smaak. Tot en met volgende week zondag zijn er tal van culinair getinte activiteiten.

De geplande activiteiten zijn heel divers, van een etentje in een sterrenrestaurant over een half-en-half drinken tot de echte Brusselse keuken met stoemp-saucisse ontdekken.

Die diversiteit is de troef van Brussel, vindt chef-kok David Martin, bekend van sterrenrestaurant La Paix in Anderlecht. "We hebben evengoed goeie bistro's als goeie gastronomische restaurants. Dat is belangrijk: gastronomie is meer dan enkel kaviaar, het kan ook een lekkere kaas met een goed stuk brood zijn."

De keuken van David Martin kunt u de komende week proeven op de Smaakboot. Die vertrekt vandaag in Zeebrugge, maar doet ook de Brusselse kanaalzone aan, met onder meer Martin achter het kookvuur. Er zijn ook activiteiten van heel wat Brusselse verenigingen, met bijvoorbeeld de verkiezing van de Beste Brochette. Een overzicht vindt u op weekvandesmaak.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Events & Festivals, Cultuurnieuws

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni