Wonderweekend in Plantentuin Meise pakt uit met blotevoetenpad

© Wonderweekend
| (archiefbeeld)

De Plantentuin van Meise opent vrijdag in de marge van het Wonderweekend het 'Verwonder-Je-Voeten-Pad'. Het gaat om een pad van 1 kilometer dat je blootvoets moet afleggen en waarvan de ondergrond aangelegd werd met natuurlijke materialen zoals modder, water, mos en boomschors.

Het Wonderweekend is een beleving van 24 uur waarbij men met het hele gezin in de Plantentuin kan overnachten in kartonnen tenten die men eerst zelf beschilderd heeft. Tijdens het verblijf zijn er nog meer activiteiten gepland zoals een avondshow, een fakkeltocht, kampvuren en een gezamenlijk ontbijt.

Blotevoetenpad

De Plantentuin van Meise toont met dit blotevoetenpad naar eigen zeggen "opnieuw haar ambitie om haar publiekswerking te verstevigen en wetenschappelijk onderzoek van wereldklasse toegankelijk te maken voor het brede publiek."

Het pad is het allereerste in zijn soort in de provincie Vlaams-Brabant.

Meer informatie vind je op de website van Wonderweekend.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?