Zinneke Parade zoekt ambassadeurs

© MC
| De Zinneke Parade (archiefbeeld).

De befaamde Zinneke Parade trekt op 12 mei weer door Brussel, met als thema ‘Illegal’. Om dat feest in goede banen te leiden, zoeken ze nog zo’n 250 vrijwilligers.

De voorbereidingen voor de tweejaarlijkse Zinneke-parade zijn al volop bezig. Maar liefst 21 ‘Zinodes’ of werkgroepen zijn al aan de slag rond het thema ‘Illegal.’ Maar ook om de parade in goede banen te leiden, zijn nog veel helpende handen nodig.

“We zoeken nog zo’n 250 ambassadeurs,” zegt Dis Huyghe. “Onze ‘Ambaz’ zijn mensen van alle soorten en leeftijden, die langs het parcours staan, programmaboekjes uitdelen, voor water zorgen, enzovoort.”

Wie wil meehelpen, kan een kijkje nemen op de Zinneke-website of contact opnemen met chris@zinneke.org. Er is ook een AmbaZ-facebookgroep waar je alle voorbereidingen samen kan opvolgen.

Gekke wetten

Op de BRUZZ-radio bij Bram gaf Dis Huyghe meer uitleg over het thema ‘Illegal’. Dat gaat niet alleen over vluchtelingen, maar ook over bizarre wetten, bijvoorbeeld.

In Engeland is er bijvoorbeeld wel een heel gekke regel als je vrouw plots naar het toilet moet… Beluister het fragment hieronder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?