Train World 2

Minder dan zes maanden na de opening heeft het spoorwegmuseum Train World, aan het station van Schaarbeek, vrijdag zijn 100.000ste bezoeker ontvangen. "We zitten meer dan een half jaar voor op schema", aldus museumdirecteur Pieter Jonckers.

Train World, waarmee het Belgische spoorwegpatrimonium onder één dak werd gebracht, werd op 25 september vorig jaar geopend na een bezoek van koning Filip. De directie had oorspronkelijk een streefcijfer van 100.000 bezoekers vooropgesteld in het eerste jaar. Dat doel is dus al na minder dan zes maanden bereikt. Het museum lokt gemiddeld net geen 700 bezoekers per dag, met vooral in de schoolvakanties piekdagen van 2.500 bezoekers en meer. De eerste maanden van 2016 zijn volgens Jonckers op hetzelfde elan verlopen.

Het spoorwegmuseum hoopt dit jaar nog te starten met tijdelijke tentoonstellingen en vanaf begin volgend jaar ritten met historische (stoom)treinen te kunnen aanbieden in en rond Brussel. In Train World is niet alleen rollend materieel tentoongesteld (met als blikvangers de "Pays de Waes" uit 1844, de oudste bewaarde locomotief op het Europese vasteland, en de stoomlocomotief type 12 "Atlantic" uit 1939), maar zijn er ook een reeks maquettes, meer dan 1.200 voorwerpen en onder meer ook twee treinsimulatoren. Het treinmuseum beslaat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter. Het hele project Train World, inclusief de renovatie van het station van Schaarbeek dat dienst doet als ontvangsthal, kostte ongeveer 25 miljoen euro.

Alle informatie op www.trainworld.be.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek, Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni