14.000 bezoekers voor Museum Night Fever

© brusselnieuws.be
27/02/2011
De vierde editie van Museum Night Fever bracht zaterdagavond 14.000 mensen op de been. Dat is 2.000 meer dan vorig jaar. De toegang tot de afterparty in Bozar moest worden beperkt wegens het grote succes.

Vooral Bozar, met tentoonstellingen van Luc Tuymans en de Vlaamse en Venetiaanse meesters, het BELvue Museum en de archeologische site op de Coudenberg waren toppers. Ook voor het Muziekinstrumentenmuseum, dat open bleef tot 3 uur, was het aanschuiven. Dat meldt de Brusselse Museumraad in een persbericht.

"De animaties uitgewerkt door de danshumaniora's in de Munt en het Museum voor Natuurwetenschappen werden ook erg gesmaakt door het publiek, net als de zeefdrukateliers bij Wiels en de 'uniformenavond' in het Legermuseum," zeggen de organisatoren van de Brusselse museumnacht.

Om 23 uur waren alle tickets uitverkocht. De MIVB legde pendelbussen in, zodat bezoekers vlot van het ene museum naar het andere konden. De afterparty was slachtoffer van de grote opkomst en moest vanaf 1 uur de toegang beperken.

De kans is groot dat er volgend jaar een vijfde editie komt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Expo, Muziek, Events & Festivals

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni