172.950 euro imagoschade door sluiting van der Weyden-expo

© brusselnieuws.be
25/04/2014

Het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKB) gaat een schadeclaim van één miljoen euro indienen tegen de aannemers die schade hebben toegebracht aan het gebouw tijdens werkzaamheden. Daardoor moest de prestigieuze van der Weyden-expo moest gesloten worden. Opmerkelijk is dat de imagoschade wordt geraamd op 172.950 euro.

Het verlies van de voortijdig afgesloten expo over Rogier van der Weyden in het Museum voor Schone Kunsten wordt geschat op 1 miljoen euro. Dat schrijft De Standaard en wordt door het kabinet van staatssecretaris Philippe Courard (PS) bevestigd aan brusselnieuws.be.

Het verlies aan inkomsten (tickets, shopverkoop) en extra-uitgaven bedragen samen 795.000 euro. Opmerkelijk is dat de imagoschade - heel precies - wordt geschat op 172.950 euro.

In het museum weigert men elke commentaar. “De onderhandelingen om tot een minnelijke schikking te komen met de aannemer zijn nog aan de gang", luidt het. De verzekeringsexperts hebben er een hele kluif aan.

De expo 'De erfenis van Rogier van der Weyden' moest na amper een maand sluiten toen er bij boorwerken waterinsijpeling in de expositiezalen was. Daardoor trok de tentoonstelling 18.000 bezoekers in plaats van de verwachte 80.000.

De federale culturele instellingen

De federale wetenschappelijke instellingen verkeren in crisis. Het museum voor Moderne Kunst is al sinds 1 maart 2011 gesloten, de opening van de afdeling art nouveau van het Koninklijk Museum voor Kunst en Geschiedenis is uitgesteld. Bovendien rijzen vragen over de verspreiding van de art-nouveaucollectie over drie musea. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Expo, De federale culturele instellingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni