Brusselse giga-oldtimerbeurs van start

© Jan Van den Eynden

De Argentijnse familie Zapp en hun vier kinderen hebben deze middag de driedaagse oldtimerbeurs InterClassics Brussels in Brussels Expo officieel geopend. Al zeventien jaar lang reist de familie samen in hun Graham-Paige Model 610 uit 1928 de wereld rond. Op InterClassics Brussels is het bovendien de eerste keer dat de vijf meest toonaangevende motormusea uit Europa samen tentoon stellen.

Het avontuur van Herman Zapp en zijn vrouw Candelaria begon in 2000 toen ze na hun trouw beslisten om van Argentinië naar Alaska te reizen. Toevallig gebeurde dat met een oldtimer, maar 17 jaar en vier kinderen later zijn ze nog altijd onderweg. "We kennen elkaar sinds we acht jaar zijn en het was altijd onze droom om samen te reizen. Na al die tijd beleven we nog altijd die droom", vertelt Candelaria.

Uniek kijkstuk
De bezoekers van InterClassics Brussels zijn getuigen van een uniek kijkstuk, want voor het eerst verzamelen met Autoworld Brussels (België), National Motor Museum (Beaulieu, Verenigd Koninkrijk), Louwman Museum (Den Haag, Nederland), Cité de l'Automobile (Mulhouse, Frankrijk) en Museo dell'Automobile (Turijn, Italië) de vijf meest toonaangevende motormusea uit Europa om samen tentoon te stellen.

Elk tonen ze drie topstukken uit hun collectie, waaronder een klassieker uit eigen land, een racewagen en een auto typerend voor het museum. Op de oldtimerbeurs wordt ook nog veel aandacht besteed aan de kleine Cycle Cars die in de jaren 1910 en 1920 werden geproduceerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees meer over
Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
deze week
  • Les Nuits: Le Motel tend l'oreille à Veence Hanao 
  • Belgian Rules. De nationale hymne volgens Andrew James Van Ostade
  • Illa J: J Dilla's younger brother finds his own voice
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
Neem een abonnement