Erasmushogeschool toont schilderijen van Palestijnse kinderen

© brusselnieuws.be
04/05/2012
Op de campus Jette van de Erasmushogeschool Brussel (EHB) loopt vanaf zaterdag 5 mei ‘Wat ik de wereld wil vertellen’. Deze tentoonstelling brengt 15 schilderijen van Palestijnse kinderen naar Brussel. Met een verfborstel vertellen de kinderen wat er in hun hoofd omgaat.

De werkjes van de Palestijnse kinderen zijn te bezichtigen in de mediatheek van de hogeschool. Een brochure geeft meer achtergrondinformatie over de context waarin ze tot stand kwamen.Het zijn soms luchtige dromen van de zee en een pretpark, maar ook zware taferelen van frustratie en geweld. Volgens de organisatoren is de tentoonstelling een oproep om mee te bouwen aan een duurzaam onderwijs voor een solidaire wereld zonder conflicten.

De schilderijen werden verzameld op de Expeditie Wonderwijs van Griet Deknopper, pedagoge aan de Lerarenopleiding van de Erasmushogeschool Brussel. In 2009 vertrok ze op Expeditie Wonderwijs naar Egypte, Israël en Palestina om daar gedreven mensen te ontmoeten die werken aan een duurzaam onderwijs.

Na een half jaar in het Midden-Oosten haalde Deknopper in juni 2010 het wereldnieuws door haar deelname aan de humanitaire actie 'Gaza Freedom Flotilla I'. "Voor mij was de Flotilla voornamelijk een manier om de Gazastrook te bereiken en daar mijn Expeditie Wonderwijs verder te zetten'', zegt Deknopper. "Het initiatief kreeg echter een opdoffer van jewelste door de aanval op de vloot. Nu ijver ik samen met verschillende partners voor een solidaire wereld, weg van conflicten.''

Expo op zaterdag 5 mei 2012, 10 tot 15.30 uur,op de Open Campusdag van de Lerarenopleiding (campus Jette, Laarbeeklaan 121, 1090 Jette) van de Erasmushogeschool Brussel.


Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Jette , Expo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni