Expo-Velo voor veiligheid en comfort van fietser

De fietsbeurs Expo-Velo loopt nog tot maandag op de Heizel. U kunt er zich vergapen aan de nieuwste racefietsen, of uw conditie laten testen door de VUB. Maar gewoon een nieuwe fiets kopen kan natuurlijk ook. De fietsbeurs werd donderdag geopend door de kersverse wereldkampioen veldrijden, Sven Nys.
Sven Nys had de crossfiets even op stal laten staan, om zich te vergapen aan de nieuwste evoluties in fietsland. Zo waagde hij zich aan het fietsen op de rollen. Daarmee kan men virtueel het parcours van de Ronde van Vlaanderen rijden, met ander wielrenners.

Sven Nys is voor het virtueel koersen te vinden. "Dit opent mogelijkheden. Binnen een paar jaar moeten wij niet meer naar buiten. Dan kunnen we in onze garage koersen tegen elkaar."

Op Expo-Velo zijn niet alleen racefietsen te bewonderen. Ook de gewone stadsfietsen zijn er uitgestald. Die evolueren ook snel op het vlak van vormgeving en comfort.

De Fietsersbond vindt dat de fietsproducenten te weinig in veiligheid investeren. Daarom wil de bond een fietsfonds oprichten, waarmee remmen en verlichting kunnen ontwikkeld worden die het niet begeven bij regenweer.

Patrick D'Haese van de Fietsersbond: "Dit fonds zou een vaste bijdrage per nieuw verkochte fiets kunnen zijn. Maar we weten nog niet of de fietser voor dit idee warm te krijgen is. Daarom organiseren we hier een enquête."

Expo-Velo
nog tot maandagavond 18 uur
op de Heizel.
U kunt Expo-Velo combineren met een bezoek aan het Vakantiesalon

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?